Çocuklar için dijital kimlik zorunluluğu geliyor: Bakan Göktaş açıkladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların dijital ortamlarda korunması amacıyla yeni bir düzenlemenin hayata geçirileceğini duyurdu. Bakan Göktaş, bu düzenleme kapsamında, sosyal medya hizmet sağlayıcılarının yaş doğrulama sistemi kurmaları, dijital kimlik uygulamasının zorunlu hale getirilmesi gibi beş aşamalı bir planın uygulanacağını açıkladı.

Çocuklar için dijital kimlik zorunluluğu geliyor: Bakan Göktaş açıkladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal medya kullanımı için yeni bir sistemin hayata geçirileceğini söyledi.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, Bakanlık, çocukların sosyal medya kullanımını kısıtlayıcı ve denetleyici yeni yasal düzenlemeler üzerinde çalışıyor. 

Bakan Göktaş, sosyal medya platformlarının çocuklara zararlı içerik sunumunu engellemek, çocukların kişisel verilerini korumak ve dijital reklamlar aracılığıyla çocukların tüketim alışkanlıklarının manipüle edilmesini önlemek amacıyla kapsamlı bir yasal çerçeve üzerinde çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, çocukların 16 yaş altı sosyal medya kullanımını sınırlamak gibi önlemler de gündemde.

Bakanlık, sosyal medya bağımlılığının çocuklar üzerindeki etkilerine dair yeni bilgiler paylaştı. Sosyal medyanın bağımlılık yapıcı etkileri ve çocukların psikolojik gelişimleri üzerindeki zararlı sonuçlarına yönelik detaylı açıklamalar yapıldı. Bu bağlamda, çocukların dijital ortamda karşılaşabileceği tehlikelere karşı korunması amacıyla etkili önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Çocuklar için dijital kimlik zorunluluğu geliyor: Bakan Göktaş açıkladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.